Villamos motorok tekercselése
Villanymotorok

Villamos gépek

Egyen - és váltakozó áramú villamos gépek javítására (tekercselés, mechanikai javítások), karbantartására, elektromos és mechanikai átalakítások végzésére, valamint villamos gépek beszerzésére szakosodtunk. A javításokat több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakembereink végzik. A motorok, generátorok és transzformátorok tekercselése minőségi anyagokkal készül, mint amilyen a 200-210°C kétszer zománcozott huzal és a F (155°C) és H (180°C) hőosztályú szigetelő anyagok. Az alábbi feladatokban számíthat ránk:
- Villamos gépek átalakítása más fordulatszámra, feszültségre
- Mechanikus átalakítások a motorokon, mint például tengely átalakítás a célnak megfelelő méretre, a biztonsági követelményeket szem előtt tartva
- Aszinkron gépek tekercselése minden létező pólus számon, több sebességű Dahlander, PAM és több tekercses kivitelben is
- Aszinkron motorok 400 tengelymagasságig kis feszültségen (1000 V alatt) javítása
- Kis és törpe feszültségű generátorok, áramfejlesztők tekercselése és javítása eredeti és után gyártott alkatrészek felhasználásával
- Transzformátorok újra tekercselése és átméretezése
- Elektromos mágnesek, behúzó mágnesek, elektromos tengelykapcsolók és fékek javítás villamos és mechanikai szempontokból

Keressen minket!
Szivattyúk

Szivattyúk

A nevesebb szivattyúgyártók (ABS, Flygt, Grundfoss, KSB, Wilo, Hydrostall, Sigma stb.) szivattyúit - a gyártókkal fenntartott jó kapcsolatoknak köszönhetően- eredeti alkatrészek cseréjével javítjuk.

Tiszta víz, ivó víz, szennyvíz és vegyi anyagok, valamint más közegek szivattyúzására alkalmas felszíni-, merülő- és búvárszivattyúk, fűtés-, hűtés-, és medence keringető szivattyúk javítását, motorjaik tekercselését és karbantartását egyaránt elvégezzük.

Keressen minket!
Ventilátorok

Ventilátorok

Szabványos, külső köpeny forgórészes és tárcsa motoros ventilátor motorok tekercselését vállaljuk.

Ezen kívül tervezünk és gyártunk is járókerekeket, valamint a ventilátor járókerekek kiegyensúlyozását is elvégezzük.

Keressen minket!
Hajtóművek

Hajtóművek

A hajtóművek, dobmotorok javítása mellett az eredeti alkatrészek cseréjét és után gyártását is ránk bízhatja.

Keressen minket!
Szerszámgépek

Szerszámgépek

Vésőgép, fúrókalapács, fúró, sarokcsiszoló, ütve fúró, festékkeverő, csavarbehajtó, és még sorolhatnánk, mi mindennel kereshet meg bennünket. A tekercselt forgórészű kéziszerszámok mechanikai javítását, tekercselését és kiegyensúlyozását egyaránt vállaljuk.

Keressen minket!
Fémforgácsolás

Fémforgácsolás

Vállaljuk egyedi fém alkatrészek gyártását, fémforgácsolt termékek (tengelyek, perselyek, távtartók, hegesztett termékek, csapágyházak) elkészítését.

Keressen minket!
Rezgésdiagnosztika

Rezgésdiagnosztika

A villamos gépek működésének műszeres trend figyelése és az eredmények kiértékelése segítségével kellő időben tudjuk tájékoztatni a karbantartás szükségességéről. A mérések a csapágy hibáinak, a gépek beállításának és kiegyensúlyozatlanságának szempontjaiból készülnek.

Keressen minket!
Dinamikus kiegyensúlyozás

Dinamikus kiegyensúlyozás

Minden villamos gép forgóalkatrészeinek dinamikus kiegyensúlyozását saját egyensúlyozó gépeinkkel, nagy pontossággal elvégezzük. Ezen felül egyéb forgó alkatrészek kiegyensúlyozását is vállaljuk 0 -300 kg tömegig, 1100 mm hosszúságig és 800 mm átmérőig egyensúlyozó padban. Valamint ha megoldható, a helyszínen is elvégezzük a méréseket.

Keressen minket!